//Prof. Dr. Muhittin ATAMAN Konferansı

Prof. Dr. Muhittin ATAMAN Konferansı

Vakfımızın 28 Kasım Salı günkü konuğu Sosyal Bilimler Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Muhittin Atamandı. Ortadoğu’daki yeni cepheleşmeler ve Türkiye’nin yeri konusunda doyurucu bilgilerin sunulduğu etkinliğimizde, Ortadoğu’daki yeni cepheleşmenin ABD, Suudi Arabistan ve Mısır ile Rusya, Türkiye ve İran tam bir ittifak demesek de geçici süreli oluşturulmuş cepheler olarak değerlendirilebileceği ifade edildi.

Türkiye’nin batı ittifakı içerisinden nedeni anlaşılmayan bir sebeple dışlanmaya veya itilmeye çalışıldığı bir dönemden geçildiğini ve günübirlik, anlık veya kısa süreli birlikteliklerin yanında belirli konular etrafında konu birlikteliği de devletler arasında aynı zamanda yaşanabildiği görülmektedir. Şu anda izlenen dış politikanın, uluslararası sistemin kuruluş sancılarının devam ettiği bir dönemde, geçiş sürecinde varlığını korumak üzerine şekillendiği ve böyle okunmasında yarar olduğu belirtildi.

Konferansın soru cevap safhasında ise gelecekte karşılaşılması kuvvetle muhtemel dış politika sorunları üzerinde tartışmalar gerçekleştirildi.