/Yurt Bilgileri

Yurt Bilgileri

ŞEHİT AHMET ÖZSOY YÜKSEKÖĞRENİM ERKEK ÖĞRENCİ YURDU

2016 yılı Eylül ayında yükseköğrenim erkek öğrenci yurdu olarak faaliyetine başlamış olan yurdumuz, açılışta “Diriliş Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu” olan ismi, 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında görevi başında şehit olan üyemiz Ahmet Özsoy’un adı verilerek “Şehit Ahmet Özsoy Erkek Öğrenci Yurdu” olarak şimdiki ismi ile faaliyetini sürdürmektedir.

Yurdumuzda 4 kişilik odalar her odada ayrı banyo, wc, lavabo bulunmaktadır. Ranza sistemi olan odalarımız her öğrenci için ayrı ayrı ders çalışma masası, kitaplık, çekmece vb. mevcuttur. Sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri son derece hijyen ortam içerisinde modern Türk mutfağının ürünlerinin sunulduğu yemekhanemizde verilmektedir.

Yurdumuz içerisinde öğrencilerimizin sportif faaliyet yapabileceği basket sahası ve masa tenisi mevcuttur. Yurt kütüphanemizde çeşitli alan dersleri kitaplarının yanında ilmi ve fikri alandaki yazarların kitapları mevcut olup, gençlerimizin hizmetine sunulmuştur. Sosyal donatı olarak çok amaçlı salon, teras ve kamelyalar mevcuttur. Özellikle teras ve kamelyalarımızda sıcak çay eşliğinde günün yorgunluğu atılırken, koyu sohbet ortamında arkadaşlıkların derinleştirilmesine katkı sağlanmaktadır.

Ayrıca eğitim dönemi içerisinde periyodik olarak öğrencilerimize değerler eğitimi, ilmi ve güncel konuların ele alındığı alanında uzman kişiler davet edilerek paylaşımlarda bulunulmakta, belirli dönemlerde de öğrencilerimiz tarafından seçilen ilmi ve fikri kitaplarla kitap okuma kampları ve kritikleri yapılmaktadır. Öğrencilerimiz çok amaçlı salonumuzda müsait zamanlarda müzik (ney, bağlama, gitar, klarnet) gibi sanatsal etkinlikler de gerçekleştirebilmektedir.

Mezunlarımızın dönemsel olarak iştirak etmiş oldukları tanışma ve kahvaltı programları düzenlenmekte, mezun üyelerimiz ve öğrencilerimiz arasında tecrübe, bilgi ve görgü aktarımı yapılmaktadır. Bunun yanında mesleki olarak öğrencilerimize kariyer planlama çalışmaları kapsamında halen kamuda görev alan mezunlarımız yurdumuza davet edilerek kariyer tecrübe paylaşımı ile öğrencilerimiz yeni iş hayatlarına daha bilgili şekilde hazırlanabilmektedir.